Specifieke communicatie

Ja, dat is precies wat ik zoek.

Als je een goed product of dienst hebt, wat je onder de aandacht wilt brengen, is het belangrijk om helder te communiceren. Zo helder, dat de toekomstige klant bijna vanuit zichzelf het idee krijgt: Ja, dat is precies wat ik zoek.

Hoe je helder kunt communiceren, daarvoor geef ik je in dit blog enkele tips.

  1. Specifieke boodschap: Benoem als eerste zeer gedetailleerd, dus heel specifiek, wat je wilt vertellen aan de klant. Schrijf maar raak, alles wat er bij je opkomt. Net zo lang tot je een A-4 vol hebt geschreven.
  2. Clusteren: Dan ga je groeperen. Zijn er begrippen die bij elkaar horen? Die zet je bij elkaar en je zet er een woord bij dat die begrippen samen zou kunnen vatten.
  3.  Samenvatten: Waarschijnlijk heb je nu 4 tot  5 begrippen. Met die begrippen kan je een samenvatting schrijven van wat jouw product of dienst zo bijzonder maakt, dat je klant het meteen wil hebben.
  4. Media kiezen en herschrijven: Vervolgens kijk je waar jij wilt communiceren dat jouw product precies is wat de klant wil. Heb je een website, dan gebruik je je samenvatting om op je website te vertellen waarom jouw product of dienst de beste keus is voor jouw klant.  Besteed je klant veel tijd op  facebook, dan herschrijf je  je samenvatting van stap 3 in een korte boodschap die je met een passende foto op facebook plaatst. Leest je toekomstige klant de Huis aan Huis of een specifieke krant, dan herschrijf je je samenvatting als een persbericht en die stuur je naar de redactie. Heb je zelf een adressenbestand, dan kan je je samenvatting gebruiken als basis voor je nieuwsbrief.

Waarschijnlijk heeft je communicatie-actie het meeste effect als je meerdere media inzet om jouw product of dienst te communiceren.

DSC_0299Lijkt jou het zinvol om jouw product of dienst meer aandacht te geven met goede teksten in de media. Maar is schrijven niet jouw sterkste kant? Of zoek je ondersteuning bij het uitkiezen van de juiste media voor jouw product of dienst?

Maak dan vrijblijvend een afspraak voor een kennismakingsgesprek. 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.