Biodanza met P.O.E

Welkom bij Biodanza met P.O.E.
Hier lees je meer over de lessen Biodanza die ik geef en over het concept Biodanza en over de theorie van Biocentrische educatie.

De wetenschapper en filosoof Rolando Toro Araneda heeft het concept Biodanza ontwikkeld in de jaren 80/90 van de vorige eeuw.

Zelf beoefen ik sinds mei 2011 Biodanza. September 2017 ben ik gestart met de Opleiding tot facilitator Biodanza. (Bij de Biodanzaschool Midden Nederland o.l.v. Robert de Jong.)

P.O.E. Persoonlijke, Organische Educatie. Welke kant ga jij op?

Ik communiceer mijn lessen onder de noemer Biodanza met P.O.E. vanwege meerdere redenen. P.O.E verwijst voor mij naar Winnie the Poeh, een zeer mooi karakter, opgetekend en beschreven in de verhalen van A. A. Milne. Tevens staat de afkorting P.O.E. voor Persoonlijke, Organische Educatie.

Ook staat het voor Poe Poe, de zucht van verlichting als je iets best wel zwaar vindt. Want eerlijk is eerlijk, als je Biodanza gaat beoefenen in een wekelijkse groep, dan start je een transformatie proces. Je gaat een traject in van persoonlijke ontwikkeling en dat is af en toe best pittig. Poe poe!

Mei 2020 zou ik starten met het geven van Biodanza lessen onder supervisie, het laatste traject van de vier-jarige opleiding tot Biodanza docente. Echter vanwege de Corona maatregelen is onderling contact nu niet toegestaan. En dat is wel de basis van Biodanza. Want in het contact met de ander kan je je eigen kracht voelen en versterken.

In plaats daarvan geef ik vanaf 15 mei wekelijks online TaiChiDans. Het dansgedeelte daarin is sterk geïnspireerd door de dans-oefeningen bij Biodanza. En dan met name de oefeningen uit de lijnen van Creativiteit, Vitaliteit en Transcendentie.

Heb je interesse om bij mij Biodanza te volgen?

Op 3 september 2021 start ik met een wekelijkse groep Biodanza. Je bent van harte welkom om mee te dansen.

Ook als je interesse hebt in Kinderbiodanza (aan jeugd van 9 tot 19), kan je contact met me opnemen.

Contact: Marieke Annink, tel. 06-33057677 of marieke @creaklankbord.nl