Biodanza met P.O.E

Welkom bij Biodanza met P.O.E.
Hier lees je meer over de lessen Biodanza die ik geef en over het concept Biodanza en over de theorie van Biocentrische educatie.

De wetenschapper en filosoof Rolando Toro Araneda heeft het concept Biodanza ontwikkeld in de jaren 80/90 van de vorige eeuw.

Zelf beoefen ik sinds mei 2011 Biodanza. September 2017 ben ik gestart met de Opleiding tot facilitator Biodanza. (Bij de Biodanzaschool Midden Nederland o.l.v. Robert de Jong.)

P.O.E. Persoonlijke, Organische Educatie. Welke kant ga jij op?

Ik communiceer mijn lessen onder de noemer Biodanza met P.O.E. vanwege meerdere redenen. P.O.E verwijst voor mij naar Winnie the Poeh, een zeer mooi karakter, opgetekend en beschreven in de verhalen van A. A. Milne. Tevens staat de afkorting P.O.E. voor Persoonlijke, Organische Educatie.

Ook staat het voor Poe Poe, de zucht van verlichting als je iets best wel zwaar vindt. Want eerlijk is eerlijk, als je Biodanza gaat beoefenen in een wekelijkse groep, dan start je een transformatie proces. Je gaat een traject in van persoonlijke ontwikkeling en dat is af en toe best pittig. Poe poe!

In 2021 ben ik gestart met het geven van Biodanza lessen onder supervisie, het laatste traject van de vier-jarige opleiding tot Biodanza docente.

In de corona periode heb ik voornamelijk online les gegeven, de dansvorm TaiChiDans was daarvoor meer geschikt dan Biodanza. Want ook al is het dansgedeelte daarin sterk geïnspireerd door de dans-oefeningen bij Biodanza, bij TaiChiDans is de opzet zo dat er geen fysiek contact is. Dus dan is de 1,5 meter afstand makkelijker te bewaken. In TaiChiDans gebruik ik met name de oefeningen uit de lijnen van Creativiteit, Vitaliteit en Transcendentie.

Heb je interesse om bij mij Biodanza te volgen? Neem dan even contact met mij op. Een nieuwe lesgroep voor volwassenen start in mei 2022 bij voldoende aanmeldingen. En verder geef ik regelmatig een workshop Kinderbiodanza. De eerstvolgende staat gepland op 23 maart. (en ook op 27 april en 25 mei kan je meedansen bij mijn kinderbiodanza workshop.)

Ook als je interesse hebt in Kinderbiodanza aan scholieren. Denk aan basisschool en onderbouw of bovenbouw Middelbare school, kan je contact met me opnemen.

Contact: Marieke Annink, tel. 06-33057677 of marieke @creaklankbord.nl