Tai Chi Dans

Wat is Tai Chi Dans?

Tai Chi Dans is een workshop waarin elementen van Tai Chi worden gecombineerd met zitmeditatie en dans. Het effect van deze workshop zal zijn dat jij je energieker voelt en dat je steeds vaker vanuit jouw centrum/intuïtie beslissingen zult nemen.

Wie is de docent?

Marieke Annink-Bouma zal de workshop geven. Zij ontdekte na haar burn out in 2011 het heilzame effect van Tai Chi en dans. Zij volgt al jaren wekelijks Tai Chi bij Martin Wessels en in de zomermaanden bij  Simone Elschot. Haar stijl kenmerkt zich door harmonieuze bewegingen. Dansen doet ze ook al jaren eerst bij Robert de Jong, daarna bij Silvan Schalken.

De Tai Chi vormen die we zullen beoefenen variëren van eenvoudige loopoefeningen tot kleine vormen zoals de Harmonie, de Adelaar of de Meesterproef of een reeks als de 18 Shibashi. Afhankelijk van de weersomstandigheden is de workshop binnen of buiten.

Voor wie is Tai Chi Dans?

Tai Chi Dans is geschikt voor iedereen van 10 tot 80. Ook als je met de rollator komt, ben je van harte welkom. De oefeningen zijn dusdanig afgestemd op de deelnemers dat ook mensen met een lichamelijke beperking mee kunnen doen. Beide locaties zijn met een rollator goed toegankelijk.

Wanneer?

De workshops worden gegeven op maandagmiddag in Enschede en op vrijdagochtend in Haaksbergen. De eerstvolgende workshops zijn op 4 en 7 augustus.

 

Waarom zou jij meedoen?

In mijn workshop bied ik jou de gelegenheid om je te trainen balans te vinden en te houden in de hectiek van het dagelijkse leven. Je zult ervaren dat een ochtend of middag Tai Chi Dans je rustpunt in de week zal zijn.

Hoe kan ik me aanmelden?

Wil je meedoen aan de workshop op vrijdagochtend 4 augustus bij Land van Lisa in Haaksbergen of op maandagmiddag 7 augustus bij Ruimte voor Balans in Enschede? Stuur dan een e-mail naar mdanninkatgmail.com.  Je ontvangt vervolgens een bevestiging van je deelname met meer informatie over de workshop en de locatie.

Wat kost me dat?

Beide workshops in augustus zijn gratis. Wel vraag ik een vrije gift. Na aftrek van de kosten van zaalhuur en reiskosten is de opbrengst van de vrije gift in Rekken voor Land van Lisa en in Enschede is de opbrengst van de vrije gift voor Stichting Werken zonder Grenzen.